Columns

Mediacratie  – Karin Laglas

5 maart 2012

Deze winter blijkt ons huis in Friesland ineens te liggen in een ‘probleemgebied’. In het anders zo prettig slaperige plaatsje Balk breek je je nek over de journalisten.

read more

Menselijkheid  – Robert Nottrot

6 februari 2012

Twee jaar geleden is het nu. We werkten op de faculteit tot tien uur ‘s avonds door om de BTA-screening* voor elkaar te boksen.

read more

Punt uit  – Frank van der Hoeven

5 maart 2012

Onder het gewelfde dak van een gebouw van Wiebenga aan de Avenue Céramique in Maastricht vindt een bijzondere ontmoeting plaats.

read more

Atelier Kustkwaliteit

28 november 2011

Deze week kende het Stimuleringsfonds voor de Architectuur opnieuw een ruimhartige subsidie toe voor het vervolg van het Atelier Kustkwaliteit in 2012. Dit Atelier is een initiatief van de TU, de Provincies Noord- en Zuid-Holland, de gemeente Den Haag en het Deltaprogramma voor de Kust.
read more

Creatieve Industrie – Karin Laglas

30 oktober 2011

Het kabinet wil voor de economische ontwikkeling van ons land inzetten op 10 topsectoren. Naast een aantal ‘gouwe ouwe’ – water, energie, agrobusiness – is ook de ‘creatieve industrie’ benoemd tot een van die topsectoren.
read more 

Klaar voor de start… – Hans Wamelink

3 oktober 2011

Afgelopen vrijdag was de officiële start van de BK graduate school (Graduate School Architecture and the Built Environment, met de grappige, maar doeltreffende afkorting A + BE).
read more

Trots in Singapore – Karin Laglas

5 september 2011
Vertical City Asia voerde mij begin juli – nog voor de vakantie – naar Singapore. Naar de National University aldaar (de NUS).
Read more

Peace (?) – Marcello Soeleman

5 september 2011
Are things settling down?
The housing bubble has popped
(well, almost)
Read more

Gemengde gevoelens – Karin Laglas

27 Juni 2011
Zomer. Vakantie. Ik ben eraan toe. Net als velen van jullie denk ik. Voor mij werden de laatste maanden gedomineerd door de herijkingsplannen. Samen met het MT ben ik daar intensief mee bezig geweest.
Read more

Stoel – Louche

27 Juni 2011
Donderdag was het weer zover. Na een lange dag keihard studeren, zoals alleen bouwkundestudenten dat kunnen, begaf ik mij met een paar van mijn vriendjes en vriendinnetjes richting de bouwpub voor een welverdiend drankje in de zon.
Read more

Advertisements
%d bloggers like this: